.

its me...

Friday, May 20, 2011

RESPON BLOGGER :) PASAL HERBALIFE

ini respon saya terhadap artikel yang telah dikeluarkan oleh blog tersebut apabila beliau bercerita tentang HERBALIFE

RESPON SAYA::

assalamualaikum... saye just nak share fact tentang herbalife :)

1) mcm yg anda ckp dekat perenggan pertama:
Maksudnya: Produk ini tidak dievaluasi oleh FDA. Oleh itu, produk ini adalah tidak bertujuan untuk menyembuh mahupun mengelakkan apa-apa penyakit.

>> product bukan bertujuan untuk merawat atau menggalakkan ape2 penyakit... yup... i agree sbb herbalife BUKAN UBAT & BUKAN DADAH... herbalife is a food :) maksudnye secara logik akal... biler kite makan mende yang baik... badan kita akan baik... kalau kite mkn mende2 berminyak.. badan kita akan kotor n berminyak...

saye bagi 1 analogi... kalau anda masukkan air putih dalam gelas.... gelas akan bersih kalau buang air putih tuh... tp cube kalau letak minyak masak yang dah guna tuh (yg buat goreng ikan 2 kali) kalau buang still kotor kan... macam tulah badan kita ^_^ jelas kan???

2) FDA hanya boleh mengambil tindakan hanya setelah produk Herbalife ini dibuktikan sepenuhnya adalah tidak selamat.

>> sekarang ni FDA tak ambil tindakkan langsung maknanya herbalife ni selamat lah kan?? ^_^ HERBALIFE DAH ADE KAT ATAS DUNIA 31 TAHUN....TAKKAN FDA TAK DAPAT DETECT BAHAYA HERBALIFE SEPANJANG 30 TAHUN YANG LEPAS??? sebab herbalife tak berbahaya, jadi dah 30 tahun still tak jumpe jugak?? maksudnye takde bahaya kan?? :)

3)produknya seringkali dikaitkan dengan hepatotoxicity atau kerosakan pada hati.

>> dulu FDI (Froud Discovery Institute) buat tuduhan herbalife ade Plumbum!!! boleh bahaya!!! tp lepas tu kajian sebenar dibuat 2 kali artikel di keluarkan kata herbalife selamat.. yang best nye pengasas FDI tu merupakan Barry Minkow org yahudi.... bila saham Herbalife dah jatuh, dia beli banyak-banyak. Bila kes dah selesai, saham naik dia jual balik... then dye untung juta2... (kotorkan taktik yahudi nak jatuhkan herbalife sampai kite org islam pon boleh terikut2 tertipu) ^_^ nauzubillah...

>> kalau rosak hati.. org dah lame mati... ni testimoni pengguna herbalife selama 28 TAHUN... TAK MATI... :)
http://joegrimjow.blogspot.com/2011/02/gempar-akibat-28-tahun-makan-herbalife.html

4) bahan dalam herbalife...
>> jawapannya mudah... herbalife guna soya yg berkualiti tinggi... soya hijau yg mahal tuh... then yang buat herbalife ni bukan sebarangan org...
a) Dr David Heber (dye ade 7 level Ph.D... dlm bidang nutrition... dye tahu ape yang kene letak, ape yg tak perlu letak... saye pon tak sampai 1 level PHD pn lagi... ^_^
b) Dr Louis Ignarro (pemenang anugerah Nobel Laureate 1998)..... yang buat product herbalife ni org yg dpt anugerah nobel dlm bidang medic!!!! hebat kan!!! :)
c) ade berpuluh2 doctor yg memantau perkembangan herbalife....

5) kacang soya boleh bwk kepada bahaya ibu mengandung....
itu fakta kcg soya... tp herbalife bukan sekadar kacang soya biase.... banyak ibu2 mengandung amek herbalife sebagai nutrisi... anak yg lahir sume cute2 tembam2 comey2 kulit cantik... sbb kite jage pemakanan..

6)tentang kekurangan otot

>> Herbalife guna system coaching... so anda jadik sehat/ turun berat ade coach yang pantau... supaya tak mati.. jangan risau...
semua herbalife coach ade penimbang masing2 yang boleh kire detail... penimbang saintifik.. kalau org biase beli penimbang tu bleh cecah RM800.. tp coach herbalife dpt potongan harga dr company yg jual penimbang tuh.. just bayar RM350... dye boleh cek kandungan air, berat muscle (muscle mass), total body fat, metabolic age, visceral fat n macam2 lagi... sepanjang gune herbalife.... berat muscle saye tak turun pon... turun 1 kg muscle.. then naik balik 2 kg muscle.. main2 number kat situ jek.. :)anda tak perasan ea?? herbalife bukan gune Formula 1 yg mcm gambar dlm artikel anda tuh sahaja.. kite makan dengn formula 3 (whey protein) protein yng org guna untuk bina muscle tuh.. :) n maintain shapping badan... :)

JUST NAK SHARE ^_^
owhh saye lupe nak btau... saye turun 11kg dalam masa 2 bulan dengan makanan herbalife TANPA BERSENAM... sebab saya gemok... saye tak larat nak bersenam.. lepas dah turun 11kg baru saye boleh jogging... kalau tak, tak larat jogging sbb peha melecet....

abg saya doktor kat kuantan... dye dah turun 25kg!!! :) pelikkan doktor pon susah nk turun berat... tp dengan herbalife, semua org boleh..

adik perempuan saya dah turun 9kg....

ini semua testimoni keluarga saya...

name saye hasif :) ni number saye 013-2172757/ 012-2475749
kalau anda nak faham lebih lanjut boleh terus tanya... add facebook saye.. fb account: urbane_hash@yahoo.com

salam jumaat.. salam keberkatan.. ^_^