.

its me...

Sunday, July 3, 2011

tkde keje :P


12.18 (jam lappy)
dlm bilek atas katil
Jahatnya Cinta- Akim ft Stacy



foto by: Nor Fadhilah Omar
Shirt: Forest Authentic
Bag: SEED
Shade: Rayban


Photo by: Shazwan Suhaimi

Friday, May 20, 2011

RESPON BLOGGER :) PASAL HERBALIFE

ini respon saya terhadap artikel yang telah dikeluarkan oleh blog tersebut apabila beliau bercerita tentang HERBALIFE

RESPON SAYA::

assalamualaikum... saye just nak share fact tentang herbalife :)

1) mcm yg anda ckp dekat perenggan pertama:
Maksudnya: Produk ini tidak dievaluasi oleh FDA. Oleh itu, produk ini adalah tidak bertujuan untuk menyembuh mahupun mengelakkan apa-apa penyakit.

>> product bukan bertujuan untuk merawat atau menggalakkan ape2 penyakit... yup... i agree sbb herbalife BUKAN UBAT & BUKAN DADAH... herbalife is a food :) maksudnye secara logik akal... biler kite makan mende yang baik... badan kita akan baik... kalau kite mkn mende2 berminyak.. badan kita akan kotor n berminyak...

saye bagi 1 analogi... kalau anda masukkan air putih dalam gelas.... gelas akan bersih kalau buang air putih tuh... tp cube kalau letak minyak masak yang dah guna tuh (yg buat goreng ikan 2 kali) kalau buang still kotor kan... macam tulah badan kita ^_^ jelas kan???

2) FDA hanya boleh mengambil tindakan hanya setelah produk Herbalife ini dibuktikan sepenuhnya adalah tidak selamat.

>> sekarang ni FDA tak ambil tindakkan langsung maknanya herbalife ni selamat lah kan?? ^_^ HERBALIFE DAH ADE KAT ATAS DUNIA 31 TAHUN....TAKKAN FDA TAK DAPAT DETECT BAHAYA HERBALIFE SEPANJANG 30 TAHUN YANG LEPAS??? sebab herbalife tak berbahaya, jadi dah 30 tahun still tak jumpe jugak?? maksudnye takde bahaya kan?? :)

3)produknya seringkali dikaitkan dengan hepatotoxicity atau kerosakan pada hati.

>> dulu FDI (Froud Discovery Institute) buat tuduhan herbalife ade Plumbum!!! boleh bahaya!!! tp lepas tu kajian sebenar dibuat 2 kali artikel di keluarkan kata herbalife selamat.. yang best nye pengasas FDI tu merupakan Barry Minkow org yahudi.... bila saham Herbalife dah jatuh, dia beli banyak-banyak. Bila kes dah selesai, saham naik dia jual balik... then dye untung juta2... (kotorkan taktik yahudi nak jatuhkan herbalife sampai kite org islam pon boleh terikut2 tertipu) ^_^ nauzubillah...

>> kalau rosak hati.. org dah lame mati... ni testimoni pengguna herbalife selama 28 TAHUN... TAK MATI... :)
http://joegrimjow.blogspot.com/2011/02/gempar-akibat-28-tahun-makan-herbalife.html

4) bahan dalam herbalife...
>> jawapannya mudah... herbalife guna soya yg berkualiti tinggi... soya hijau yg mahal tuh... then yang buat herbalife ni bukan sebarangan org...
a) Dr David Heber (dye ade 7 level Ph.D... dlm bidang nutrition... dye tahu ape yang kene letak, ape yg tak perlu letak... saye pon tak sampai 1 level PHD pn lagi... ^_^
b) Dr Louis Ignarro (pemenang anugerah Nobel Laureate 1998)..... yang buat product herbalife ni org yg dpt anugerah nobel dlm bidang medic!!!! hebat kan!!! :)
c) ade berpuluh2 doctor yg memantau perkembangan herbalife....

5) kacang soya boleh bwk kepada bahaya ibu mengandung....
itu fakta kcg soya... tp herbalife bukan sekadar kacang soya biase.... banyak ibu2 mengandung amek herbalife sebagai nutrisi... anak yg lahir sume cute2 tembam2 comey2 kulit cantik... sbb kite jage pemakanan..

6)tentang kekurangan otot

>> Herbalife guna system coaching... so anda jadik sehat/ turun berat ade coach yang pantau... supaya tak mati.. jangan risau...
semua herbalife coach ade penimbang masing2 yang boleh kire detail... penimbang saintifik.. kalau org biase beli penimbang tu bleh cecah RM800.. tp coach herbalife dpt potongan harga dr company yg jual penimbang tuh.. just bayar RM350... dye boleh cek kandungan air, berat muscle (muscle mass), total body fat, metabolic age, visceral fat n macam2 lagi... sepanjang gune herbalife.... berat muscle saye tak turun pon... turun 1 kg muscle.. then naik balik 2 kg muscle.. main2 number kat situ jek.. :)anda tak perasan ea?? herbalife bukan gune Formula 1 yg mcm gambar dlm artikel anda tuh sahaja.. kite makan dengn formula 3 (whey protein) protein yng org guna untuk bina muscle tuh.. :) n maintain shapping badan... :)

JUST NAK SHARE ^_^
owhh saye lupe nak btau... saye turun 11kg dalam masa 2 bulan dengan makanan herbalife TANPA BERSENAM... sebab saya gemok... saye tak larat nak bersenam.. lepas dah turun 11kg baru saye boleh jogging... kalau tak, tak larat jogging sbb peha melecet....

abg saya doktor kat kuantan... dye dah turun 25kg!!! :) pelikkan doktor pon susah nk turun berat... tp dengan herbalife, semua org boleh..

adik perempuan saya dah turun 9kg....

ini semua testimoni keluarga saya...

name saye hasif :) ni number saye 013-2172757/ 012-2475749
kalau anda nak faham lebih lanjut boleh terus tanya... add facebook saye.. fb account: urbane_hash@yahoo.com

salam jumaat.. salam keberkatan.. ^_^

Sunday, February 27, 2011

VOTE FOR OUR SCRAP BOOK!


hari jumaat lepas group kitorang hantar assignment Intro to Psychology.. puas giler buat~ time last touch up paling best.. kitorag (aku, shazzey, faisal & tengku) stay up giler2 dari kol 12,30 tgh malam sampai 8.30pg kat bilek faisal (hazim takde time tuh)... meriah giler wat scrap book... best2!!!

tnks a lot to faisal sbb design n arrange kan layout for every single page.... terbaek ah bro!! ^_^

so ak tak mo cakap panjang~ korang nilai ah sendiri.. insyallah 11Mac nie Department of Psychology nak buat PORTFOLIO DAY!!!! so datang la ramai2 kat HS Square tgk portfolio kitorang!!!

p/s: ini baru sebahagian muka surat scrapbook kitorang~ ak just tunjuk ak punyer bahagian... nnti next issue ak tunjuk sume muke surat k... ni ala ala teaser la kirenyerrrr.... hahah

chow dulu!!!
muke penat giler~ tengah pagi...


first page bahagian ak~ psychological disoder








NANTI KORANG VOTE SCRAPBOOK GROUP KITORANG TAW TIME PORTFOLIO DAY!!!


Saturday, January 1, 2011

Glamorama 1: KREATIF mcm aku... Kau Hadoo??

HOLA GUYS!!!!

huhu~ rasenye dah lame tak mencoret2 dlam blog nie... kirenye kalau ade yg tercoret di sini pastinya lebih meletop dari biasa... klu biase2 maleh ak nk update... haha... oke... ak dah makin merepek...

oke... memandangkan kita dah masuk tahun baharu... so semangat pon kene baharu kannnn.... tambah plak dah masuk sem 2.... alhamdulillah result sem satu melayakkan asip untuk major Mass Communication... insyallah akan specialize dalam Public Relation PR.... ^_^ perhubungan awam la kirenyerrr.... uruskan dato'2, CEO2... VIP2.. menteri2.... buat press conference (I LOIKEEEE MY FUTURE JOB)... kire kalau VIP ke... menteri2 bg ucapan tuh bukan derang yang buat... PR derang yg buat script ucapan.. uruskan presentation.. slide show... uruskan Press Conference.... dan juga menghubungkan antara syarikat dgn syarikat yg laen.... so credit to PR2 di dunia kerana anda yg menyebabkan bos anda naik pangkat.. lol...

btw, sem 2 nie dah keen start amek STATISTIC MASS COMMUNICATION.... ayooo!!!! biol2 asip kene korek buku add math SPM nk usha2 jalan kire... n buat beberape latihan matematik (yg mmg ak tak berkenan nk buat dulu) tnks to Wani (adik asip) sbb dye dah abes SPM.... so asip pinjam ah buku dye... lol... haha...

memandangkan sem nie makin berat subject.... makin bnyk nota kene buat.... makin banyak buku kene bace.. makin banyak slide kene print.. makin banyak term paper kene buat... so makin lame makin stress... maka... BAGAIMANA NAK HILANGKAN STRESS TIME BELAJAR??? haaaa!!!! kite kene jadik KREATIF!!!! baru rase seronok nak belajar.... baru rase seronok nk tgk nota.... dan sebagainya.... (makin banyak plak ak membebel ni)

ini hasilnya bile asip dah terlebih kretif~ hahhaha (perasan lol)... hanya untuk berkongsi... INI CARA SAYE..... CARA ANDA BAGAIMANA???? ^_^

JADUAL KELAS~ haaa!!!! meletop tak!!! jenuh oke nk potong, nk gunting kecik2 ni n tampal sekeping2... hanya org2 yg leceh2 mcm ak nie jek rajin benor nk mengadap mende2 nie.... haha
meriah LOL


LAPTOP~ dihias indah okeyhh!!!!
memandangkan asip belajar di Universiti Taman Ilmu & Budi....
haruslah laptopku dihias dengan taman bagai!!!! sticker2 gitewwww
chanteqqqq khenzzzz!!!! ^_^
PENCIL BOX BULU LEMBU~ pencil box kulit lembu tu pun harus menumpang glamor!!!
besar oke pencil box I.... kau adooo????


BUKU NOTA AK~ (baru siap 2) lagi 2 akan menyusul
meriahhh oke... memandangkan asip agak demam KPop baru2 nie..
so nota Statistic haruslah dihias gambar Choi Siwon !!!!(Super Junior)
& nota Bahasa Melayu Lanjutan dihias gambar Chansung!!! (2PM)
just wait for my intro to fiqh n sociology note book!!! ^_^
siap balut oke!!!!